Bili smo u Izoli na Sajmu stripova i društvenih igara Anime 2015!
_
0 Comments

U nedjelju se u Izoli održao Anime 2015, sajam stripova i društvenih igara. U organizaciji “Društva ljubiteljev animiranih filmov, stripov in družabnih iger Animov”, sajam se održao treću godinu za redom, a ove godine je u programu društvenih igara sudjelovala i Zaigrana Koza. Na veliku žalost svih okupljenih u nedjelju u Izoli, event gotovo pa se i nije održao zbog kiše koja je počela padati oko 11, a prestala oko 13. Kako se sajam održavao na otvorenom uz rivu u Izoli, jasno je kako je pljusak pokvario obećavajuće dobar događaj. Prava šteta.

 

U Izolu smo, nakon manjih problema s dokumentima četveronogog ljubimca jednog člana Zaigrane Koze, krenuli oko 9. Tri auta puna volontera i igara su stigla na granicu gdje ih je dočekala lijepa gužva. Na kraju smo se uspjeli probiti pored horde turista koji su izlazili iz Istre te smo u Izolu stigli oko 10 i pol. Iskrcali smo ljudstvo i igre, smjestili se ispod jedne nadstrešnice i čekali neminovno. Kiša je počela padati oko 11, a oko podne je na red došao i vrlo kvalitetni pljusak koji natjerao mnogobrojne prodavače raznog tematskog merchandisea da sklone svoje stvari i pokriju ih najlonima.

 

Kako se board gameovi i vode ne vole baš, već tada nam je bilo jasno kako od našeg igranja i pokazivanja igara neće biti ništa. Dok smo čekali da prestane padati kiša smo odigrali jedan kratki Coup da ne ispadne da izlet bude totalni fail što se gaminga tiče. Kako kiša nije prestajala odlučili smo spremiti igre i krenuti prema Puli. Glad je međutim prevagnula pa smo pojeli pizzu i krasnoj pizzeriji blizu rive. Nekim čudom je, taj dan mrska nam kiša prestala padati pa smo se ponovno uputili na mjesto eventa gdje su se štandovi opet polako otvarali.

 

Nisu se predali niti cosplayeri kojih se u Izoli skupilo jako puno. Bilo je tu svašta, od War Boya iz Mad Maxa, članice Survey corpsa iz Attack on Titana do Edwarda Elrica iz Fullmetal Alchemista i Kirita iz Sword Art Onlinea kojeg je impersonirao naš član Robert Radolović.

 

Na štandovima je ponuda bila stvarno bogata i šarolika. Nama je naravno najinteresantniji bio štand trgovine Fantasylandije iz Trsta s ponudom preskupih board gameova i jeftinih protektora za kartice.

 

Cure i dečki iz udruge “Animov” iz Izole se inače uvelike bave i video gamingom, tako su okupljenima ponudili i mnoštvo video igara na razno raznim konzolama, starijim i novijim.

 

Sve u svemu, event bi bio sjajan da nije pala kiša. Ovako je za nas ispao kao lijepi izlet, a za organizatore zasigurno velika glavobolja.

 

Do sljedećeg eventa vam šaljemo gamerski pozdrav!