Osnovana 2005. godine udruga Zaigrana Koza danas bilježi 10. godina rada i postojanja. Tom prigodom okupljamo se u Dnevnom Boravku DC Karlo Rojc, danas (24.8.2015.) od 17-24 h gdje ćemo zaigrati više društvenih igri kako bi prigodno proslavili.

 

O Zaigranoj Kozi mogli ste čitati u novinama, na internet stranicama lokalnih portala i bliskih nam udruga. Sve je počelo šačicom entuzijazma- kombinacijom ljubavi prema spekulativnoj fikciji i željom za igrom i zabavom.

 

Najranije početke ispisali su sati i sati bojanja figurica, izrada maketa terena i igranja stolnih strateških igara (Warhammer Fantasy, Warhammer 40K, Mordheim, Necromundu, Confrontation, Chainmail, Flames of War) te igranje RPGa (Dungeons and Dragons, Vampire: The Masquerade, Alternity, Numenera, Call of Cthulhu, Eclipse Phase, Shadowrun, Star Wars, Pokemon…) pa sve do igranja modernih stolnih društvenih igara na ploči (Munchkin, King of Tokyo, Resistance, Coup, Abyss, Village, Lords of Waterdeep, Descent: Journeys in the Dark, Dead of Winter i dr.).

 

ČIME SE BAVI ZAIGRANA KOZA?
Udruga Zaigrana Koza za glavne ciljeve ima:

– promicati minijaturizam i vještinu izrade maketa,

– promicati i poticati na igranje stolnih strateških igara i društvenih igara na ploči s ciljem jačanja kognitivnih procesa, kreativnog razmišljanja i izražavanja svih dobnih skupina,

– poticati na igranje RPG („roleplayinggames“) igara koje razvijaju kreativnost, govorničke i društvene vještine

– poticati na kvalitetan, stimulativan i zdrav način života i provođenja slobodnog vremena- naročito kod mladih

– proučavati teme, literaturu, kulturu, tehnike i tehnologije vezane uz teme znanstvene fantastike, fantastike, mitova, legenda i nadnaravnog

– surađivati s drugim udrugama i klubovima koji se bave sakupljanjem minijatura, izradom maketa, igranjem strateških stolnih igara i društvenih igara na ploči, proučavanjem znanstvene fantastike i fantastike u Hrvatskoj i Svijetu

 

SURADNJE I ORGANIZACIJA DOGAĐANJA:

2012. g. Sudjelovanje u programu STVORENO U ROJCU 2012. , DB Rojc

Gostovanja na Istrakonu (Udruga Albus, Pazin):

2011.g. Prezentacija udruge “Zaigrana Koza” – Warhammer40k prezentacija

2012.g. Predstavljanje udruge: “Zaigrana Koza” iz Pule

2013.g. Predstavljanje udruge: “Zaigrana koza”- Interaktivna igra Quest Master

2015.g. Prezentacija modernih društvenih igri u igraonici

Gostovanja na Liburniconu (Udruga Kulturni Front, Opatija):

2013.g. i 2015. g

Gostovanja na WH40k Turnirima Fantasylandie (Trst):

2011.g. i 2012.g.

Gostovanje u Izoli (Društvo Animov) :
2015.g. Posjeta Anime sajma stripova i društvenih igara 2015.

Organizirani Dani društvenih igara u Puli u Circolu (siječanj i svibanj 2015.g.)

Organiziran Međunarodni dan društvenih igara 2015. u DB Rojca (travanj 2015.g.)

Organiziran May the 4th be with you 2015 u prostorijama Udruge Zaigrana Koza (svibanj 2015.g.)

Organizirana ljetna igranja društvenih igara u Circolu: ” Večer uz društvene igre na terasi Circola”

 

Malo je reći kako je Udruga daleko dogurala- od podruma jednog od članova do redovitog nalaženja u vlastitim prostorijama u DC Karlo Rojc. Članovi se sastaju minimalno dva puta tjedno. Kada vam portir Rojca kaže: “Opet ste tu? Treba vam dignuti spomenik!” – znajte da je to najčešće više od dvaput.

 

Posljednje 2 godine petkom od 19-24 h (iznimku čine blagdani) Udruga otvara svoja vrata i posjetiteljima, čiji se broj stalno povećava. Udruga je uz povećanu aktivnost u samim prostorijama počela i aktivnije sudjelovati u kreiranju i održavanju događanja na području grada Pule. Zanimaju li vas naše aktivnosti svakako bi trebali popratiti našu facebook stranicuwww.facebook.com/zaigranakoza na kojoj nam se možete i javiti putem poruka.

 

 

Predsjedništvo Udruge Zaigrana Koza