U Puli održan Star Wars Day
_
0 Comments

U odličnoj atmosferi pulskog Circola i pred velikim brojem posjetitelja je u subotu 30. travnja održan Star Wars Day. U organizaciji udruge Zaigrana Koza iz Pule i u suradnji sa Zajednicom Talijana Grada Pule, ovogodišnji Star Wars Day ponudio je posjetiteljima bogati program u kojem su mogli uživati i mladi i stari.

FOTOGRAFIJE SA STAR WARS DAYA

Članovi udruge Zaigrana Koza su posjetiteljima prezentirali Star Wars i ostale društvene igre te role-play igre, a popunjeni stolovi u igraonici još su jednom potvrdili da Puležani itekako vole dobru zabavu uz moderne društvene igre. Članovi zagrebačkog LEGO Klub Kockice i samostalni autor Luka Kabalin su za posjetitelje pripremili genijalnu tematsku Lego Star Wars izložbu s većinom modela napravljenim upravo za pulski Star Wars Day. Uz izložbu, organizirana je i Lego Star Wars radionica robotike na kojoj su se gradili napredni roboti koje su polaznici radionice kontrolirali pomoću daljinskih upravljača.

Dvije gostujuće udruge, Društvo Animov iz Izole i I Cavalieri dell’Esagonosu se pobrinuli posjetiteljima prezentirati Star Wars video igre na konzolama i računalima te X-Wing i Armada minijature. Konzole su bile najpopularnije među mlađom populacijom dok su nešto stariji na velikim stolovima pored ulaza uživali u epičnim svemirskim bitkama između Imperije i Pobunjenika.

Veliku pažnju su naravno privukli članovi udruge Star Wars Hrvatska iz Zagreba koji su svojim odličnim kostimima mamili poglede i odradili bezbroj slikanja s oduševljenom djecom. Kostimirana povorka predvođena Darth Vaderom i u pratnji Kylo Rena, Stormtroopera i Rey krenula je od Circola i napravila đir do Foruma i nazad do Circola preko Kandlerove. Među zainteresiranim Puležanima se moglo vidjeti puno osmjeha, a nerijetki su bili oni koji su prilazili Vaderu i društvu kako bi se poslikali za uspomenu. U popodnevnim satima su se družini priključili Padme, Jaina Solo i ostali kostimi koji su okupirali Arenu i još jednom malo prošetali po gradu. Članovi Star Wars Hrvatske su u Circolu uz fotkanje zabavljali najmlađe odličnim igrama i spužvenim lightsaberima.

Nagradni kviz znanja pobudio je veliko zanimanje, a sva mjesta su bila ispunjena. Gužvu u kafiću u Circolu gdje je održan kviz držao je pod kontrolom voditelj Luka Ćalović iz Zaigrane Koze koji je na kraju i proglasio pobjednika, tim “Order 666” u sastavu Oliver Sulyok, Marko Ružić i Heda Agić. S 83 od 100 bodova, najbolji tim osvojio je Star Wars X-Wing miniatures game i 50 kuna bona za kupovinu u trgovini našeg sponzoraCarta Magica. Drugi tim osvojio je 150 kuna bona, a trećeplasirani tim 100. Utješne nagrade za sve ostale timove omogućili su dečki iz AnimeShop koji su tijekom cijelog eventa imali prodajni štand.

Glavnu nagradu nagradne igre koju je sponzorirao LEGO Store Hrvatskadobio je Vito Simić, dok su izvučeni i sretni dobitnici male Facebook nagradne igre.

Moramo se svakako puno zahvaliti našim sponzorima, tvrtkama Opereta Nekretnine iz Zagreba i ISTRA TECH iz Pule koji su financijski podržali ovaj event. Poklone za nagradne igre i kviz su omogućili Lego Store Hrvatska, Carta Magica i Anime Shop iz Ljubljane.

Nadamo se da su se svi posjetitelji dobro zabavili i da će nastaviti posjećivati buduće događaje u organizaciji udruge Zaigrane Koze. Vidimo se sljedećom prilikom!

Organizacijski tim Zaigrane Koze