Tharos Campaign rasprava o pravilima i fluffu

Moderators: ZkPredsjednistvo, WH_moderator

Studioworks
100

Tharos Campaign rasprava o pravilima i fluffu

Postby Studioworks » Sat Sep 23, 2017 3:46 pm

Hej ljudovi. Evo, ako vam se da sudjelovati u kampanji bilo bi super (pošto službeno još nisam za pravo nikoga pitao :grin: ).

Kako bilo imao sam neke ideje pa bi ma zanimalo vaše mišljenje i da li vam se uopće da igrati ovakav format.
1. Svaki planet ima određene lokacije, a neke lokacije i planeti imaju special rulse, tj. battlezoneove.
2. Za sada su se formirale dvije frakcije, humani i xenosi pa sam mislio da bi za pravo to mogla biti kampanja frakcija vs. frakcija. Ideja je da se borimo međusobno i da za svaku pobjedu jedna frakcija dobije bod. Na kraju kampanje frakcija koja je skupila najviše bodova pobijedi i onda se igra veliki finale gdje bi se frakcije borile međusobno da se vidi kako će završiti cijela priča.
3. Taj način ratovanja smanjuje manevarski prostor jer bi se onda samo borili humani vs xenosi. Palo mi je na pamet da bi se to moglo riješiti na dva načina:
1. Ako se frakcije bore međusobno onda za pobjedu ide 0.5 bodova.
2. Prije bitke random odluči tko je crveni tim, a tko zeleni s time da igrači ne znaju koji su tim. Pobijedi li zeleni tim frakcija dobiva 1 bod, pobijedi li crveni tim frakcija gubi 1 bod. Daje malo dodatnog randomnessa, ali i napetosti :)

4. Mogli bi staviti i nekakav limit broja gameova pa da nakon X fajti kampanja završava i gleda se tko je pobjednik i igra finale.

Son of Titan
150

Re: Tharos Campaign rasprava o pravilima i fluffu

Postby Son of Titan » Sun Sep 24, 2017 8:25 pm

Po meni možes napisati scenario (ali ne odavati ga) i odrediti tko će igrati protiv koga da priča ide naprijed. Mislim da možemo svaki četvrtak barem netko da bude da igra.

Bobulus
150

Postby Bobulus » Mon Sep 25, 2017 7:45 am

Meni osobno jako odgovara. Ne moraju biti samo bitke po pravilima iz rulebooka. Mošemo odigrati i narativne misije, npr. nekakav last stand ili borbu na za nekakav most tili lokaciju unutar sektora. Imamo i open war karte tako da stvarno nebo je granica. :have_a_nice_day:
Sličnu vrstu bodovanja mo koristili kada smo igrali WHFB, motivira igrače da igraju i stvaraju se nove ideje.
Image

Studioworks
100

Postby Studioworks » Mon Sep 25, 2017 11:44 am

Mogli bi se dogovoriti kako ćemo igrati kada se nađemo za farbanje terena. Ove ideje su mi definitivno ok.

Bobulus
150

Postby Bobulus » Sat Sep 30, 2017 7:31 pm

Evo, sa sam slijedeći tjedan za akciju. Volio bih da moja 609th proba se sukobiti sa Tau imperijom.
Image

Return to “Warhammer 40K”