Revell boje

Ovdje objavljivati linkove jubito i dr. veazno za hobby (farbanje, bojanje, tereni erc.)

Moderators: ZkPredsjednistvo, WH_moderator

Studioworks
100

Revell boje

Postby Studioworks » Mon Sep 19, 2016 2:52 pm

U novom Mulleru sam vidio da imaju puno Revell boja za makete. Jedna košta 15 kuna. Zanima me jesu li to ok boje za farbati figurice.

Dosta dugo se već nabrijavam na bojanje figurica, a planiram si čak i uzeti jedan Tau Pathfinder team kada se malo ispraksiram. Tako da bih za pravo uzeo te boje u Mulleru, pineliće i počeo farbati figurice iz igara koje su moje (de mi niko ne sere zbog crappy farbanja :D ).

Dakle, što kažete o tim Revell bojama?

VedranX
25

Re: Revell boje

Postby VedranX » Mon Sep 19, 2016 8:42 pm

ja bih reko boje ko boje :) koriste se za farbat maketa i modela plasticnih sto bi bilo sasvim ok za WH s time da je cijena ista ko od citadela s razlikom da su ove iz mulera manje pakovanje pa i manja cijena.

al treba samo onda usporedjivati boje od preporucenih citadelovih na kutijama od wh-a da vidis koja onda boja najvise odgovora citadelovoj...

ili slozis sam shemu za farbanje i bok.
Image

We Are Steel
We Are Doom
We March For Macragge
And We Shall Know No Fear!

Studioworks
100

Postby Studioworks » Mon Sep 19, 2016 10:35 pm

Kul, thanks. Ma za sada neću još ulaziti u WH, eventualno nakon što odigram partiju pa vidim ako mi se sviđa igra ili ne. Za sada ću pokušati s par minijatura iz Descenta ili tako neke igra pa vidim kako ispadne. Probat ću s tim bojama pa šta bude.

Shivesh
Administrator

Postby Shivesh » Tue Sep 20, 2016 9:07 am

Ja nisam imao priliku raditi s Revellom, jedino pazi ako uzimas da su akrilne a ne emajl boje.
Citadel i Valleho koje mi koristimo su akrilne, osim ako ne zelis emajl :grin:

Bobulus
150

Postby Bobulus » Wed Sep 21, 2016 6:10 pm

Revell boje su enamel boje. Sasvim drugačiji sastav od ovoga što koristimo za naše minijature. Koristi se Revell enamel razređivač kako bi se razrijedile. Imaju dobru pokrivnost (u potezu) samo treba znati raditi sa njima. Suše se dosta dugo i neke tehnike kao što je wetblending po meni nije moguće. Ja koristim dvije boje. Bijelu i zlatnu, kada treba obojati nešto da ispadne perfektno identično. Nije ih preporučivo stavljati preko akrilnih jer znaju dizati boju.
Image

Return to “Hobi / Tutoriali”